Minister Frank Vandenbroucke komt met stevige waarschuwing over corona

door: BVDO
Frank Vandenbroucke
Afbeelding bron: Photonews

Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) wil de bevolking waarschuwen voor een nieuwe coronagolf.

Volgens Vandenbroucke schatten mensen het risico op een nieuwe coronabesmetting bijzonder laag in, waardoor een nieuwe besmettingsgolf plots heel snel kan komen. “Het is het moment om eraan te herinneren dat er een vrij belangrijke circulatie van het virus is en dat we aan het begin van een golf staan”, zo laat de minister weten.

De cijfers van Sciensano bewijzen de stelling van Vandenbroucke dat het snel de verkeerde kant uitgaat. “We hebben efficiënte maatregelen genomen, zoals vaccinatie. We weten dat ventilatie effectief is. Maar omdat we maatregelen nemen die doeltreffend zijn én die gevolgen hebben, wordt het risico als minder groot ervaren. We mogen ons niet door die preventieparadox laten vangen.”

Vanaf 50 jaar

Voor Vandenbroucke is het belangrijk dat er een geslaagde boostercampagne komt. Daarvoor moet minstens 50 procent van de kwetsbare bevolking geboosterd worden. Vandenbroucke ziet mensen al vanaf 50 jaar eigenlijk verplicht om zich te laten boosteren.

“Daar zijn we ver van af, vooral in Wallonië en Brussel. Mensen zien het risico niet meer, maar het is er nog. Daarom moeten we dringend de campagne versnellen”, besluit Vandenbroucke.

Lees al het nieuws via de gratis app van Redactie24