Minister Verlinden begrijpt mensen niet: “Het moet nu eens gedaan zijn”

door: BVDO
Annelies Verlinden
Afbeelding bron: Photonews

Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) kan het maar niet begrijpen dat er nog altijd mensen zijn die het samenscholingsverbod aan hun laars lappen. 

Elke dag weer zijn er lockdownfeestjes, tot spijt van minister Verlinden. “Een aantal mensen zetten hun eigen individuele beleving boven het collectieve en de solidariteit die we nodig hebben om het virus te verslaan. Het moet nu eens gedaan zijn”, zei Verlinden zondagmiddag bij VTM Nieuws. 

Dat deed ze naar aanleiding van de feiten in de Antwerpse synagoge zaterdag. “Ik betreur dat men zoekt naar interpretaties van het ministerieel besluit die ik als 'juridisch geneuzel' zou willen omschrijven. Men weet heel goed dat we een compromis moeten zoeken tussen enerzijds het beheersen van de gezondheidscrisis en aan de andere kant de vrijheid van eredienst.” 

Oudejaar zou wel nog eens een groot probleem kunnen worden, vooral in de hoofdstad. “Buitenlandse voorbeelden hebben aangetoond dat één avond genoeg kan zijn om de besmettingscijfers de verkeerde kant uit te sturen. Dit jaar is er mogelijk nog meer risico.”