Politie kijkt streng toe vanavond, maar: "Niet systematisch aanbellen bij mensen"

door: WVDS
politiecontrole
Afbeelding bron: Photonews

Het is belangrijk dat iedereen de coronamaatregelen ook tijdens oudjaar en Nieuwjaar respecteert in de strijd tegen het virus. Agenten zullen streng toekijken op de naleving van de regels, maar een rondvraag leert ons dat ze niet zonder reden zullen aanbellen aan je deur.

"Dit zal enkel gebeuren wanneer er indicaties zijn dat er overtredingen plaatsvinden. Om de woning te betreden hebben we nog een machtiging van het parket nodig", klinkt het bij Dorien Baens van
Politie Limburg Regio Hoofdstad.

"Onze politie is en blijft alert voor bijeenkomsten en de zogenaamde lockdownfeestjes, zeker tijdens de eindejaarsfeesten, maar er zullen geen actieve controles bij mensen thuis plaatsvinden", vertelt Amal Ikan van Politiezone Brussel Noord.

"We gaan er geen heksenjacht van maken, maar wie manifest de coronarichtlijnen naast zich neerlegt, die riskeert een boete. We dragen allemaal een verantwoordelijkheid om het virus terug te dringen, ook met oudjaar", klinkt het bij Matto Langeraert van Politiezone Gent.

"Wij gaan de richtlijnen van het parket volgen. Dit wil zeggen dat wij zeker niet systematisch gaan aanbellen bij mensen om te kijken of zij zich aan de regels houden. Maar als er aanwijzingen of meldingen zijn dat mensen zich niet aan de maatregelen houden, zullen wij dit ter plaatse gaan controleren", aldus Patrick De Smedt van Politiezone GRENS.