Politie voert onderzoek naar brief over bijwerkingen van het coronavaccin

door: BVDO
coronavaccin
Afbeelding bron: Shutterstock.com

In Eeklo is een brief over de bijwerkingen van het coronavirus bij heel wat inwoners in de brievenbus gevallen. De politie opende een onderzoek.

Heel wat inwoners van Eeklo kregen een brief in de bus over mogelijke bijwerkingen van het coronavirus. De politie laat weten dat het om een valse brief gaat en voert onderzoek naar wie dit verspreidde.

De briefschrijver noemt het coronavaccin een bedreiging en verwijst naar verschillende complottheorieën. “In die brief staat vooral onzin over de bijwerkingen die het vaccin zouden geven, nadat het uw lichaam is ingespoten. Zo maakt de brief je bijvoorbeeld wijs dat je lichaam zal veranderen en dat je DNA zal aangepast worden”, vertelt burgemeester Luc Vandevelde (SMS) aan VRT Nieuws.

De burgemeester twijfelt niet dat dit inwoners op andere gedachten zal brengen. “Ik ben er van overtuigd dat de Eeklonaar verstandig genoeg is om te beseffen dat deze berichtgeving totaal niet klopt en dat dit echt een nepbrief is. De politiediensten zijn een onderzoek gestart. Ondertussen zijn ze bezig met het onderzoek naar de afzender en de uitgever van de brief.”

Er wordt vermoedt dat een religieuze groepering achter de brief zit door allerlei verwijzingen naar de bijbel.