Toestand wordt dramatisch: "Wees een deel van de oplossing en niet van het probleem"

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews

Yves Stevens van het Crisiscentrum doet een warme oproep om de sociale contacten maximaal te beperken tijdens de komende dagen. Enkel zo kunnen we uit de impasse geraken.

"We hebben allemaal sociale contacten nodig", klinkt het bij Yves Stevens van het Crisiscentrum tijdens de persconferentie van maandag. "Maar dat kan nu niet om oncontroleerbare toestanden in de zorgsector te vermijden. We hebben een dalende trend de komende dagen nodig, anders komen we tot dramatische situaties."

"We moeten de ketting van de besmettingen doorknippen. Laat ons allemaal een deel van de oplossing zijn, in plaats van een deel van het probleem. Het is nu niet bepaald het moment om de limieten van de regels op te zoeken. Afstand houden, masker dragen, handhygiëne toepassen en buiten afspreken zijn belangrijk."

"We kunnen aandacht hebben voor elkaar, maar op andere manieren. Via een telefoontje, een kaartje of videogesprekken. Als het maar veilig gebeurt en met de nodige afstand, dan is het ok. De verleiding is groot, maar we kunnen hier enkel samen uit geraken."