Uitbater heropent tattooshop ondanks corona: “Ik reken erop dat de rechter me begrijpt”

door: BVDO
tattoo tattooshop unsplash
Afbeelding bron: Unsplash

De contactberoepen kregen dinsdagavond een stevig klopje te verwerken, toen duidelijk werd dat ze nog gesloten moeten blijven tot 1 maart. 

Dat nieuws kwam hard aan, ook bij Nicolas Cauliez die in Kuurne een tattoshop uitbaat. “In vliegtuigen en luchthavens zitten en staan tientallen tot honderden mensen vlak bij elkaar, in winkelstraten en langs drukke wandelroutes lopen shoppers en wandelaars als mieren door elkaar,” vertelt hij bij Het Laatste Nieuws. “En ik mag niet werken in de meest ontsmette omgeving die er is, terwijl ik soms maar één klant per dag ontvang. Dat is onzin.” 

De man beseft dat er hem boetes boven het hoofd hangen, maar hij heeft geen probleem om zich te verantwoorden voor de rechtbank. De gedwongen sluiting is volgens Cauliez niet te verantwoorden en elke rechter zal dat ook begrijpen is zijn oordeel. 

“Ik weiger machteloos in mijn zetel te blijven zitten. Ik doe dit niet om de rebel uit te hangen, en wil ook niet de volksheld zijn. Ik wil enkel opkomen voor onze vrijheid en ons recht om ons brood te verdienen. De overheid weet zelf maar half hoe het virus overgedragen wordt, en toch neemt het maatregelen die heel veel ondernemers met de rug tegen de muur zet”, besluit hij.