Kappers weer dicht en strengere avondklok? Dit verregaande advies geven de experten nu: Plan C

door: STS
Kapper - kapsalon
Afbeelding bron: Pixabay

Het laatste rapport van de expertengroep GEMS geeft het advies aan de politiek om over te stappen op plan C, meldt La Libre Belgique. Dat is een rechtstreeks gevolg van de fel stijgende coronacijfers.

"Volgens onze informatie gaat dit rapport verder dan wat de experts afgelopen vrijdag hebben aanbevolen. Het raadt niet langer aan om over te stappen op plan B, maar op plan C", schrijft de Franstalige krant.

Aan welke maatregelen kunnen we ons verwachten? Een verlenging van de paasvakantie met een week is een mogelijkheid. Ook het sluiten van niet-essentiële winkels is een optie. Komen mogelijk ook opnieuw in het vizier: de contactberoepen, zoals de kappers en de schoonheidssalons. En dan is er nog de avondklok, die verstrengd zou kunnen worden.

De leden van de GEMS maakten maandagavond een rapport op dat de huidige situatie omtrent de epidemie in ons land in kaart brengt. Het is nu aan de politiek om knopen door te hakken. Woensdag volgt om 09.00 uur 's ochtends al een vervroegd Overlegcomité, waarna we meer zullen weten.