Minister neemt het op voor horeca en kappers: “Ik leg dat hoe dan ook op tafel”

door: BVDO
Alexander De Croo na het Overlegcomité
Afbeelding bron: Photonews

De ziekenhuisopnames zakten zondag onder de 75 per dag, het richtcijfer voor de heropening van heel wat sectoren. Minister David Clarinval wil perspectief voor de contactberoepen en de horeca.

Minister van Middenstand, Zelfstandigen en KMO’s David Clarinval (MR) liet zijn licht schijnen op de gunstige evolutie van het aantal ziekenhuisopnames zondag. Dat ging voor het eerst onder de 75. Maandag steeg het cijfer echter weer vlot naar meer dan 100.

"Hieruit blijkt dat er steeds minder mensen in de ziekenhuizen liggen”, zei Clarinval bij Bel RTL. “En wat de besmetting betreft, kunnen we zien dat het stabiel is. Dit is een stap in de goede richting. Maar we moeten voorzichtig zijn, want de varianten zijn besmettelijker. De cijfers zijn positief, we moeten blij zijn," antwoordde minister David Clarinval.

Eerste agendapunt van nationaal belang ondertussen is de heropening van de kappers en andere contactberoepen. Ook al zeggen experts het anders, dit moet hoe dan ook besproken worden volgens Clarinval. De afspraak was dat er op het Overlegcomité van 5 februari een besluit genomen zou worden voor een mogelijke heropening op 13 februari.

"De heropening van de kapsalons zal vrijdag inderdaad op de tafel van het Overlegcomité liggen. In ieder geval zal ik het op tafel leggen, dat is duidelijk," verzekerde de minister.

Ook voor de horeca wil Clarinval een datum als perspectief. "We hadden gepland dat als we de contactberoepen heropenen, we ten minste drie weken moeten wachten om te zien hoe de zaken gaan. Als alles goed gaat kunnen we hopen op de opening van andere sectoren in maart," zei de minister nog.