Vandenbroucke enorm kritisch voor Dedecker: “Bijzonder laf”

door: BVDO
Frank Vandenbroucke
Afbeelding bron: Photonews

Federaal minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) heeft fors uitgehaald naar Jean-Marie Dedecker over de heropening van de terrassen.

Jean-Marie Dedecker blijft bij zijn standpunt om in Middelkerke, waar hij burgemeester is, de terrassen te heropenen op 1 mei. Het Overlegcomité besliste nochtans dat dit slechts vanaf 8 mei toegelaten is.

Federaal minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) noemde deze praktijken bij VTM Nieuws “bijzonder laf”. Volgens Vandenbroucke is het in deze pandemie nodig dat iedereen solidair is.

“Het is gemakkelijk om te zeggen ‘ik trek het me niet meer aan’”, klinkt het bij Vandenbroucke. “Het is samen uit en samen thuis. Als je afspraken maakt tussen overheden, dan ga je ervan uit dat die burgemeesters die afspraken ook helpen toepassen.”

Wat als burgemeesters ook fitnesscentra en nachtclubs open laten, terwijl het Overlegcomité dat niet toelaat? “Als je eenmaal begint met te zeggen ‘het is het Wilde Westen’, dan eindig je ook echt in het Wilde Westen. Dat wens ik Middelkerke niet toe.”