Viroloog Johan Neyts heeft goed nieuws over coronavirus: “Gewoon een pilletje nemen”

door: PMN
Johan Neyts
Afbeelding bron: Photonews

Dit najaar gaat er allicht wel wat veranderen in de behandeling van het coronavirus. Er komen weer nieuwe middelen ter beschikking.

Hoogrisicopatiënten die dit najaar symptomen krijgen, zullen behandeld kunnen worden met medicatie. Als het infuus aanslaat zal de kans spectaculair kleiner worden dat ze weken in het ziekenhuis moeten liggen.

En er is nog meer op komst. Viroloog Johan Neyts werkt met z’n team ook aan een pilletje. Dat zegt hij in Het Laatste Nieuws.

“We zoeken naar slimme combinaties van twee of drie virusremmers, die samen een stuk beter werken dan de optelsom van afzonderlijke medicijnen.”

“De bedoeling is dan dat je met een voorschrift van de huisarts gewoon naar de apotheek kan om je pillen op te halen, net zoals we nu bijvoorbeeld antibiotica voorgeschreven krijgen voor bacteriële infecties.”

De eerste studies laten het beste verhopen. Wie de pillen neemt binnen de eerste vijf dagen na het begin van de eerste symptomen zou tot 80% minder kans risico lopen om in het ziekenhuis te belanden.