We leven op goede hoop: “Tegen dan heeft België een vaccin in handen tegen coronavirus”

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews

Iedereen snakt ernaar om zijn oude leven weer op te nemen. Dat kan alleen maar als we het coronavirus onder controle kunnen houden.


 

Heel de wereld kijkt dan ook uit naar de komst van een vaccin. Voor ons land is er wel goed nieuws. Xavier De Cuyper, de topman van geneesmiddelenagentschap FAGG, hoopt dat ons land tegen maart 2021 de eerste lading coronavaccins mag ontvangen.

De Cuyper is als enige Belg betrokken bij de onderhandelingen. Hij volgt alle dossiers op de voet. De fabrikant kan nooit heel Europa in één keer bedienen, er is dus een verdeelplan opgesteld.

“Een eerste Europese levering zal wellicht bestaan uit 50 miljoen dosissen. België zal er daar grofweg 1,2 miljoen van krijgen”, legt De Cuyper uit in Het Laatste Nieuws.

Het is dan ook de vraag wie men als eerste zal vaccineren? "Dat wordt nog een stevige discussie. Er zal veel druk komen uit alle sectoren.” En hoe zit het met de veiligheid van het vaccin? "De ontwikkeling mag dan sneller dan normaal gebeuren, de evaluatie van de veiligheid zal even strikt gebeuren als anders”, benadrukt De Cuyper.

"Gebaseerd op alle info die ik heb, durf ik te zeggen dat we in maart 2021 een vaccin tegen Covid-19 zullen hebben in België. Dat is een realistische deadline."