Zullen we Kerstmis kunnen vieren? Frank Vandenbroucke maakt inschatting

door: MRO
Frank Vandenbroucke
Afbeelding bron: Photonews

Vanaf maandag gaat België opnieuw in lockdown voor 6 weken. Vooral in deze donkere maanden hebben mensen perspectief nodig en dus brandt de vraag op ieders lippen of we Kerstmis met onze familie zullen kunnen vieren.

Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a) wil geen beloftes doen en blijft zeer voorzichtig. De kans is volgens hem echter zeer klein dat we met de ganse familie rond de kersttafel zullen kunnen plaatsnemen.

"Er zijn modellen van vier verschillende universiteiten die zeggen dat dit soort maatregelen 8 weken moeten worden volgehouden. Ik heb niet gezegd dat ik daar de politieke beslissing uit haal dat het 8 weken is. We zeggen nu zes weken."

"Onze situatie is slechter dan de Duitse en Britse situatie. We zouden willen dat we Kerstmis mooi kunnen maken, maar we gaan niets beloven", aldus Vandenbroucke in De Zevende Dag op Eén.

"Ik denk dat er niet zoveel kans is dat we Kerstmis gaan kunnen vieren met alle neefjes en nichtjes en grootouders en tantes en nonkels, zoals wij dat vroeger deden en nu nog. Wij deden hele grote kerstfeesten en het is niet waarschijnlijk dat we zo'n grote verzameling kunnen doen."

"We hopen toch dat we in staat zullen zijn om gezinnen Kerstmis te laten vieren. We moeten nu door deze moeilijke winter."