Politie vindt meer dan 100 verwaarloosde dieren: "Geen eten of drinken voor hen"

door: STS
Verwaarloosde dieren
Afbeelding bron: Twitter @PolitieCARMA

In twee woningen in Opglabbeek heeft de politie in totaal meer dan 130 dieren in beslag genomen. Dit gebeurde na vaststellingen van verwaarlozing. Er werden pv's opgesteld en beide eigenaars zullen verhoord worden.

"De bewoner op het eerste adres had al eerder een waarschuwing gekregen voor de verwaarlozing van zijn hond maar gaf hier geen gevolg aan. In zijn tuin troffen we een honderdtal doodzieke vissen aan op de bodem van een vijver. De eigenaar weigerde een dierenarts te raadplegen", aldus politiezone Carma.

"Alle dieren werden in beslag genomen. De hond is opgevangen door het dierenasiel in Genk en de vissen werden door het Natuurhulpcentrum van Oudsbergen opgehaald."

"Ook op het tweede adres namen we samen met de Inspectiedienst Dierenwelzijn meerdere dieren in beslag. Het gaat om twee geiten, een pony, een hangbuikzwijn, vijf eenden, een tiental kippen, een haan en een tiental konijnen. De dieren leefden in zeer ongeschikte en vuile omstandigheden. Ze waren niet voorzien van eten en drinken. De dieren werden opgevangen door het Vogel -en Zoogdierenopvangcentrum van Heusden-Zolder."