Puppy Sjef vlucht voor vuurwerk en wordt doodgereden: "Ik draai ook nog op voor schade aan auto"

door: STS
Sjef
Afbeelding bron: Facebook.com/greetje.veneboer

Een vier maanden oude puppy is om het leven gekomen toen hij op de vlucht sloeg voor vuurwerk. Het hondje liep de snelweg op en werd overreden.

De feiten speelden zich af in het Nederlandse Ter Aard. Daar waren buurtbewoners aan het feesten en vuurwerk aan het afsteken. De politie werd gebeld, maar eens de agenten weer vertrokken waren, ging het vuurwerk afsteken weer verder.

Greetje Veneboer van Stichting HERO, die hulp-, geleide- en combihonden en Diabetic Alert Dogs opleidt, beschrijft op Facebook wat er vervolgens gebeurde.

"Op een gegeven moment werd het stil, een moment om de pups uit te laten, achterop het veld dat compleet omheind is. Helaas, ze waren nog niet klaar, en weer werd er giga vuurwerk afgestoken."

"Pup Sjef raakt in paniek, zelfs bij zo’n stabiele pup kan dit toeslaan. In zijn paniek vliegt hij tegen het hek aan, daarna wurmt hij zich eronderdoor. Hij vlucht, ik kan roepen wat ik wil, hij hoort mij niet. Er is blinde paniek, ik zie hem richting de snelweg rennen."

Later kreeg de vrouw van de politie het droevige nieuws te horen: de hond was aangereden. "Toen ik na het wenen wat bedaard was vertelde de agent dat er niet veel meer over is van Sjef. Een troostende gedachte dat hij gelukkig in één klap dood was, dat hij niet ergens in shock ergens eenzaam lag."

"Dan vertellen de agenten dat ze strafrechtelijk niets kunnen beginnen. Je moet letterlijk iemand het vuurwerk zien aansteken en op heterdaad betrappen. Ik heb wel filmpjes dat zij het afsteken, helaas kan je niet zien wie het doet."

"Sjef is dood, een supergoede stabiele pup in opleiding voor een jongetje met een handicap die hem heel goed had kunnen gebruiken."

"Dan is er nog de automobilist. Die raakte gelukkig zelf niet gewond, maar de auto heeft schade. Het was mijn hond, hier draai ik dus ook voor op. Hoe krom is het recht?"