Daphne Paelinck vertelt over heftige ervaring op de ‘Thuis’-set: “De tranen bleven maar komen”

door: LHX
Daphne Paelinck
Afbeelding bron: Instagram

Groot drama in ‘Thuis’: Christine en Adil verloren één kindje van de tweeling die ze verwachtten. Het toeval wil dat actrice Daphne Paelinck (32), die Christine speelt, zelf ook zwanger is. Dat maakte het erg emotioneel voor haar.

Dat de scène waarin Christine en Adil een kindje verliezen, heftig zou zijn om spelen, wist Daphne Paelinck meteen, vertelt ze in Dag Allemaal. “Er moesten sowieso tranen vloeien”.

Dat bleek geen probleem te zijn. Daphne kan, in tegenstelling tot sommige andere collega’s niet huilen op commando, maar bij de eerste repetitie voelde ze de tranen al spontaan opkomen. Ze vroeg de regisseur dan ook om de generale repetitie over te slaan en meteen te beginnen opnemen.

“Het verdriet kwam van heel diep en de scène stond er in één take op”, vertelt ze. “De tranen bleven maar komen. Ik ging er zelfs van hyperventileren.”

Dat ze zelf ook zwanger is, heeft daar ongetwijfeld iets mee te maken. Tijdens de opname dacht ze aan haar ongeboren kind, maar ook aan Allie, haar dochtertje van bijna twee, bekent ze.

Tags thuis