Eddy Demarez mag weer op tv en de meeste kijkers denken daar hetzelfde over

door: STS
Eddy Demarez
Afbeelding bron: Photonews

Sporza-verslaggever Eddy Demarez mag van de VRT terugkeren op het scherm. Hij zal weer commentaar geven bij sportwedstrijden en fungeren als sportanker tijdens de nieuwsuitzendingen.

Demarez werd in 2021 op non-actief gezet nadat hij uitspraken had gedaan over de geaardheid en het uiterlijk van de Belgian Cats. Die uitspraken gebeurden buiten beeld, maar waren live mee te volgen. Nadien ging Demarez in gesprek met de betrokken basketbalspeelsters.

Wij stelden op Facebook de vraag of de VRT een goede beslissing genomen heeft door Demarez weer op tv te laten komen, of niet.

"Absoluut, een superjournalist aan wie ik verder succes toewens", schrijft Josiane.

"Heel veel succes toegewenst, Eddy. En er met goede moed weer voor gaan", zegt Nette.

"Absoluut. Hij was fout en heeft zich geëxcuseerd. Het moet toch niet blijven duren? Wie maakt er geen fouten? Veel succes", schijft Ivonne.

"Natuurlijk. Het was heftig genoeg voor hem. Zo aangeslagen en aangedaan door wat er gebeurd is... Heftige beelden van een man die oprecht spijt heeft van wat er destijds gebeurd is. Respect om er zo open en emotioneel over te praten. Hij verdient die tweede kans echt", vindt Conny.

"Iedereen verdient een tweede kans en hij is een uitstekende sportverslaggever. Ik wens hem veel succes", laat Jean Claude weten.

"Nu niet en nooit meer. Hij misbruikte de persvrijheid. Ontslag is misschien erover, maar de koffie moet ook nog rondgedragen worden", schrijft Eric.

"Natuurlijk. Ik hoop dat hij voor eens en altijd Filip Joos kan vervangen", is Michel van mening.

"Zo gaat het nu altijd; eerst een grote mond en dan met hangende pootjes terugkomen. En ja, iedereen verdient een tweede kans. Ik zou zeggen: hou de eer aan uzelf", schrijft Lessa.

"Hij is een vakman. Het was een onbegrijpelijke beslissing om hem aan de kant te zetten", vindt Filip.

"Goed dat hij terug is, een aanwinst waar vele mensen content mee zijn", laat Guy weten.

"Zeker goed, die moest al lang weer op tv zijn", vindt Simone.

"Hij moest nooit geschorst geweest zijn", is Stefaan van mening.

"Ja, terecht. Iedereen maakt fouten. Hij heeft zich verontschuldigd en hij heeft geen moord gepleegd he", merkt Marie Jeanne op.

"Iedereen zegt wel eens iets waarvan je nadien je tong wel kan afbijten, daarom ben je nog geen slecht mens", stelt Marie-Paule.

"Geen probleem, hij zal zijn lesje wel geleerd hebben", denkt Franky.

"Als veel anderen met uitstel een rechtbank buiten wandelen, moet dit zeker kunnen, toch?", stelt Ed.

"Ieder mens maakt fouten, ook een topjournalist. Blij dat hij weer op het scherm komt", laat Annie weten.