Eddy Demarez terug op tv na maandenlang als kluizenaar geleefd te hebben

door: STS
Eddy Demarez
Afbeelding bron: Photonews

Sportcommentator Eddy Demarez keert voor het eerst sinds zijn ongepaste uitspraken terug op het scherm.

Demarez werd in de zomer van 2021 van het scherm geweerd nadat hij een aantal uitspraken gedaan had over de Belgian Cats, de Belgische vrouwenbasketbalploeg. Hij werd eerst op non-actief gezet, nadien ging hij achter de schermen aan de slag.

Demarez heeft spijt van zijn uitspraken over de geaardheid en het uiterlijk van de Belgian Cats. "Ik heb er geen excuus voor. Je kunt duizend keer sorry zeggen, maar dat maakt het niet oké. Noem het normvervaging in humor of hersenloze cafépraat... Er is geen excuus voor", verklaart hij op VRT NU.

In een gesprek met de Belgian Cats bood Demarez zijn verontschuldigingen aan. "Toegeven dat je een fout hebt gemaakt, dat verrijkt je leven. Ik heb iets gedaan met mijn fout, dat vind ik het belangrijkste."

Buitenland

Demarez dook na zijn uitspraken een tijdje onder. Hij verliet gedurende drie maanden amper zijn woning. "Ik ben niet naar de bakker, de beenhouwer of de supermarkt geweest. Ik ben zelfs een paar keer naar het buitenland gevlucht."

Zaterdag keert Demarez terug op de buis. Hij presenteert dan de play-offs in het hockey. Komende zomer levert hij commentaar bij het EK voetbal voor vrouwen. Hij zal ook weer opduiken als sportanker in 'Het Journaal'.