Minister Dalle over Eddy Demarez: "Mensen kunnen tweede kans verdienen"

door: MRO
Eddy Demarez
Afbeelding bron: Photonews

Vlaams minister van Media Benjamin Dalle (CD&V) heeft gereageerd op de denigrerende uitspraken die sportjournalist Eddy Demarez deed. Dalle laat de beslissing over de toekomst van Demarez aan VRT, maar wijst er wel op dat mensen een tweede kans kunnen verdienen.

"Die uitspraken zijn te betreuren en kunnen echt niet door de beugel. Daar is duidelijk op gereageerd. Ik heb aangegeven, en de VRT ook, dat voor dat soort uitspraken geen plaats is bij de VRT", reageert Benjamin Dalle in De Ochtend bij Radio 1.

De VRT zette Eddy Demarez op non-actief en bekijkt verder hoe men hiermee omgaat. Volgens de minister zou een gesprek met de Belgian Cats op zijn plaats zijn.

"Heel belangrijk is ook de vraag hoe hij daar over zal kunnen spreken met de Belgian Cats. Ik denk dat het op termijn zinvol is dat daar een gesprek volgt."

"Als men zich bewust is van de fout en als men vergiffenis vraagt, dan moet dat ook kunnen komen. Mensen kunnen ook een tweede kans verdienen."

"Ik ga mij niet uitspreken over dit geval, dat is aan de VRT. Maar ik vind wel dat we moeten opletten voor een samenleving waarbij één fout al kan leiden tot het einde van uw loopbaan."