Leon, de zoon van Tomas De Soete, doet opvallende uitspraak over Siska Schoeters

door: LHX
Afbeelding bron: Photonews

Twee jaar geleden gingen Siska Schoeters en Tomas De Soete uit elkaar. Ze hebben samen twee kinderen, Lucien en Minnie. Daarnaast heeft Tomas ook twee kinderen uit een eerdere relatie, Martha en Leon.

Leon De Soete is 19 jaar en bijna heel zijn leven – 16 jaar lang – was Siska Schoeters zijn stiefmama. Het is dan ook geen verrassing dat hij nog steeds contact met haar heeft.

"Ik wil sowieso de band met Siska behouden", vertelt hij in Humo. "Voor mij is ze een ouderfiguur: ze voelt als familie. Wij delen geen DNA, maar ik deel wel DNA met Lucien en Minnie. Dankzij hen zal ze nooit uit mijn leven verdwijnen. Dat is een geruststelling."

Leon en zijn zus Martha gaan om de paar maanden samen iets eten met Siska. Het zijn momenten waarop ze heel open kunnen praten, ook over de breuk met hun papa. "Voor Martha en mij is het een verademing om er met iemand over te praten die ons niet louter als pubers ziet", klinkt het. 

Ook met Lucien en Minnie heeft hij, ondanks het grote leeftijdsverschil een goede band. Als grote broer probeert hij hen mee te geven dat het na een scheiding allemaal wel goed komt. 

"Ze zijn nog jong. De vragen – waarom moet ik altijd heen en weer tussen mama en papa? Wat wil ik eigenlijk zelf? - komen straks pas. Ik hoop dat ik er dan voor hen zal kunnen zijn."