Siska Schoeters trekt belangrijke les uit breuk met Tomas De Soete: "Is je verdomde plicht"

door: LHX
Afbeelding bron: Photonews

Siska Schoeters en Tomas De Soete zetten vorig jaar een punt achter hun relatie. Samen hebben ze twee kinderen, Lucien en Minnie.

"Soms is liefde niet genoeg om samen te blijven", zegt Siska Schoeters over haar breuk met Tomas De Soete in 'Touché' op Radio 1. Het mag duidelijk zijn: zij en Tomas komen nog steeds goed overeen, maar samenwonen ging gewoon niet meer.

Voor die 'liefdevolle' breuk is er een heel belangrijke reden: hun kinderen. "Wij hebben er ooit voor gekozen om samen kinderen te krijgen. Dat is het teken dat je iemand heel graag ziet, heel waardevol vindt. Je beslist: met jou wil iets maken dat een heel leven gaat blijven en dat we samen gaan moeten doen", aldus Siska.

"Als het dan om de een of andere reden misloopt, vind ik wel dat je verplicht bent om dat nog zo goed mogelijk te doen. Hoe moeilijk het ook is, hoe lastig het ook is, wat er ook gebeurt... Het is je verdomde verplicht om dat samen voor die kinderen zo goed mogelijk te doen."

Dat heeft volgens Siska het gevolg dat je héél goed moet communiceren. "Zo zien de kinderen dat hun mama en papa respect hebben voor elkaar."

Download nu de gratis app van Redactie24