Voormalig ‘Thuis’-actrice Leen Dendievel krijgt aangrijpend bericht: “Ik kan het niet in woorden vatten”

door: LHX
Leen Dendievel
Afbeelding bron: Photonews

Vorige maand publiceerde voormalig ‘ Thuis’-actrice Leen Dendievel haar vierde boek, ‘Brief aan mijn kind’. Het blijkt een grote impact te hebben op zijn lezers.

Ik krijg heel wat berichten: mooie berichten, eerlijke, harde en moedige berichten”, schrijft Leen Dendievel op Instagram over de reacties die ze krijgt op haar nieuwste boek. “Deze raakte me tot in de kleinste vezel van mijn lijf. Mijn kleine boekje heeft het leven gered van een jong iemand.”

De aanleiding? Een bericht dat ze kreeg van een 19-jarige lezer, die momenteel in het ziekenhuis ligt omwille van mentale gezondheidsproblemen. “Na het lezen van jouw boek stond mijn wereld even stil”, klinkt het. “Ik heb ingezien, doodgaan doen we allemaal en in tussentijd kunnen we er maar beter het beste van maken.”

Het boek heeft de lezer doen inzien hoeveel het leven waard is: “Ik ga mijn eigen dood niet meer opzoeken. Je beseft nog niet half hoeveel dit verhaal voor mij betekent. Ik kan na jaren verder met mijn leven."

En Leen? Die is ontzettend ontroerd. “Ik kan niet in woorden vatten hoezeer dit me raakt”, schrijft ze. “Dank u voor je moedige, pure en liefdevolle bericht!!”