"Geen slecht nieuws dat Kaat uit Thuis is want kijkers zagen haar zo niet meer"

bron: TV-Familie
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
De kijkers van Thuis zullen het voortaan moeten stellen zonder Kaat. Actrice Leen Dendievel besloot een punt te zetten achter haar rol in de populaire tv-serie.

De vzw Berdache België, een vereniging voor ouders en familie van transgenderkinderen is blij dat tv-makers transgenders in soaps laten integreren. "Wanneer een transgenderpersoon - of personage op een positieve manier in beeld komt, juichen we dat toe", zeggen ze in TV- Familie.

"Dat kan mensen die zich 'anders' voelen net dat ene duwtje geven om zich te outen of steun te zoeken. Dat effect merken we wanneer een transgenderverhaal in de media komt. Dat was zo bij de introductie van Kaat, na het optreden van Conchita Wurst, bij de première van de film 'Girl' en outing van bekende figuren zoals Bo Van Spilbeeck en Sam Bettens."

De verenging vindt het niet erg dat Kaat verdwijnt uit Thuis. "Dat hoeft geen slecht nieuws te zijn. Wellicht zagen de meeste ' Thuis'-kijkers Kaat na drie jaar niet meer als een transgender, maar als een vrouw. Je zou dus kunnen zeggen dat de taak van Kaat volbracht is."