Tv-makers reageren voor het eerst op leegloop in ‘Thuis’: Dit is er aan de hand

bron: HLN
door: Redactie
Afbeelding bron: Eén
Gisteren was het zover: ook Olivia pakte haar koffers om in Londen aan de slag te gaan als au pair. En zo verdwijnt al het vierde personage op amper zeven weken uit ‘Thuis’.

Aanleiding van de exit van Olivia is volgens Het Laatste Nieuws de grote droom van actrice Moora Vander Veken. Die wil een theateropleiding van een jaar in Londen gaan volgen. Het is de bedoeling dat Moora nadien wel terug in ‘Thuis’ opduikt.

Vier personages op amper zeven weken: dat lijkt wel op een heuse leegloop. “Niet volgens ons”, zegt ‘Thuis’-producer Hans Roggen. “Actrices worden nu eenmaal zwanger en hebben daarna ook recht op bevallingsverlof, zoals Daphne Paelinck die Christine speelt. Of mensen willen als persoon groeien en grijpen kansen als die zich aandienen. Zoals Moora, die in Londen wilde gaan studeren of Leen Dendievel die voor theater koos”, aldus de tv-maker.

Van vervangingen zou momenteel ook nog geen sprake zijn. “Als er bij ons iemand vertrekt, moet die niet 1 op 1 vervangen worden. Dat is niet nodig, want geen enkel vertrek laat een onoverkomelijke leegte na. Elke exit zorgt juist voor extra kansen want elk afscheid heeft een emotionele impact op sommige andere personages en dus ook op onze kijkers”, weet Hans Roggen.