“Al deze bekende Vlamingen moeten heel dringend contact opnemen met de politie”

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Verschillende bekende Vlamingen wordt aangeraden om dringend contact op te nemen met de politie. Eén van hen gaat dat al zeker doen.

Verschillende bekende Vlamingen zijn het slachtoffer geworden van een bende oplichters. In naam van de bv’s deden ze aankopen op het internet. Het resultaat was dat verschillende bekende Vlamingen bericht kregen een achterstallige betaling in orde te brengen. Met intresten en strafbeding inbegrepen, gaat het om een bedrag van 180 euro.

Leen Dendievel, Xander De Rycke, Daphne Paelinck, Maxime De Winne, Kim Hertogs en Tine Priem werden slachtoffer van identiteitsfraude. “Onbekenden zijn erin geslaagd persoonlijke gegevens van mevrouw Dendievel op te snorren. Daarmee hebben ze bij ons producten aangekocht in haar naam”, legt Proximus uit in Het Nieuwsblad.

“Maar de rekeningen bleven onbetaald. En dan is het bij ons een geijkte procedure om na verloop van tijd naar een gerechtsdeurwaarder te stappen, om de verschuldigde bedragen te proberen innen.”

"Deze getroffen bekende Vlamingen kunnen best een klacht indienen bij de politie"
Proximus

“Wij hebben het deurwaarderskantoor gecontacteerd om de aanmaning te laten stoppen. Uiteraard moeten deze mensen het vermelde bedrag niet betalen. Wij geven hen dan ook de raad mee om met hun brief naar de politie te stappen en een klacht in te dienen.”

Leen Dendievel laat weten dat ze dit zeker zal doen. “Ik wil voorkomen dat mensen te goeder trouw zo'n factuur wél zouden betalen, kwetsbare mensen die hun geld beter kunnen gebruiken, of oudere mensen die door zo'n brief bang zouden worden.”