Wim De Vilder kan het niet geloven na overlijden Martine Tanghe: "Overweldigend"

door: STG
Afbeelding bron: VRT

Vorige week kwam er erg droevig nieuws vanop de nieuwsdienst van VRT. Martine Tanghe verloor de strijd tegen kanker.

Het plotse overlijden van Martine Tanghe kwam vorige week hard binnen. Het afscheid vond gisteren in intieme kring plaats. 

Op vraag van de familie werden er geen beelden of reportage gemaakt van de uitvaart, die in besloten kring plaatsvond. Aan het begin van het zevenuurjournaal werd wel een kort eerbetoon aan Martine uitgezonden.

Aan de Reyerslaan regent het intussen reacties. Ook nieuwsanker Wim De Vilder kan zijn ogen niet geloven.

"We willen jullie allemaal bedanken voor de berichten die ons bij Het Journaal en @vrtnws bereiken over het overlijden van Martine", schrijft hij op Instagram. "Het aantal is overweldigend en zeer indrukwekkend, en stemt tot nederigheid."

Door de massale toeloop aan reacties biedt de nieuwsdienst ook haar excuses aan. "Excuus dat wij niet op alle berichten kunnen antwoorden, het zijn er zo veel. We voelen erg jullie medeleven. En we proberen dat gevoel over te dragen naar haar kinderen", klinkt het.

"Dank voor zoveel warmte. We beseffen meer dan ooit wat Martine betekende in Vlaanderen en voelen ons erg bevoorrecht haar collega te hebben mogen zijn", besluit hij.