VRT-correspondent Björn Soenens openhartig over strijd tegen kanker: “Martine sprak me moed in, terwijl ze zelf zoveel zieker was”

door: ASX
Björn Soenens VRT-journalist Verenigde Staten
Afbeelding bron: Photonews

In maart kreeg Björn Soenens, correspondent voor VRT in de Verenigde Staten, te horen dat hij longkanker had. Vier maanden later is Björn aan de beterhand. In ‘De Morgen’ vertelt de journalist openhartig over zijn strijd tegen de vreselijke ziekte.

“Van nature ben ik een sentimentele bleitkous, maar toen ik de diagnose te horen kreeg, bleef ik ijzig kalm”, begint Björn zijn verhaal. “Ik panikeerde niet. Het is zinloos om te vechten tegen het onvermijdelijke”, gaat het verder.

“Ik was zelfs klaar om te horen dat ik zou doodgaan”, klinkt het hard. Gelukkig kon Björn succesvol geopereerd worden en werden er geen uitzaaiingen vastgesteld. Over zijn ziekte kon hij praten met lotgenote Martine Tanghe, die vorige week overleed. “Ze sprak me moed in, terwijl ze zelf zoveel zieker was”, vertelt Björn.

“Ik voel me een lucky bastard dat ik mag leven”, klinkt het dankbaar. “Het voelt alsof ik een tweede kans heb gekregen. Mijn geloof in de mensheid heeft hierdoor een enorme boost gekregen”, besluit Björn.