Koning Filip deelt erg mooi gebaar na overlijden Martine Tanghe

door: STG
Koning Filip
Afbeelding bron: Photonews

Het nieuws dat Martine Tanghe afgelopen zomer overleed, heeft een diepe indruk nagelaten in de mediawereld. Gisteren kwam Koning Filip nog met een prachtig gebaar.

Het overlijden van Martine Tanghe sloeg vorige zomer in als een bom. Het voormalig nieuwsanker van VRT was een voorbeeld voor velen. Eind 2020 kwam er een einde aan haar 42-jarige carrière toen ze met pensioen ging.

Ze was enorm populair bij kijkend Vlaanderen. De steunbetuigingen waren dan ook niet meer te tellen. Gisterennamiddag zorgde onze Koning nog voor een bijzonder mooi moment op het Paleis. Daar werden dinsdag adellijke titels en eretekens uitgereikt aan twintig mensen, waaronder die voor Martine Tanghe. 

Dochter Clara nam de prijs van haar moeder in ontvangst. Omdat ze als nieuwsanker bekend stond om haar helder en correct gebruik van het standaard-Nederlands, vond koning Filip het gepast om haar het ereteken van Commandeur in de Kroonorde toe te kennen, dat schrijft Het Laatste Nieuws.

“Haar engagement bij de verdediging van de Nederlandse taal blijkt ook uit haar jarenlange inzet bij het Groot Dictee der Nederlandse Taal.", klinkt het onder meer. "Ze blijft zich inzetten voor de standaardtaal door onder meer op te treden als juryvoorzitter bij de nieuwe Vlaamse literaire prijs voor kinder- en jeugdliteratuur en door mee te werken aan theatervoorstellingen."