Chips niet meer krokant? Daar is een trucje voor!

Chips
Afbeelding bron: Pixabay (archieffoto)

We kennen het allemaal: je vindt een halflege zak chips terug in de kast. Vol verwachting steek je er eentje in je mond, maar die blijkt allang niet meer krokant te zijn.

Als je chips hebt die zijn crunch verloren is, hoeft dat nog niet te betekenen dat je hem meteen moet weggooien. Met een simpele truc kan je chips opnieuw eetbaar maken.

Verwarm je oven voor op 180 graden. Verspreid de slappe chips op een bakplaat en schuif ze zo'n 5 minuten in de oven. Laat ze daarna even afkoelen.

Hoe het precies werkt? De chips hebben vocht opgenomen uit de lucht en zijn daardoor zacht geworden. Door ze even op te warmen, verdampt dat vocht en komt de originele crunch weer terug. 

Extra tip: laat ze volledig afkoelen voordat je ze terug in een luchtdichte doos of zak doet, anders worden ze weer zacht! Deze techniek werkt trouwens ook voor crackers of borrelnootjes.

Tags chips