Recept voor een gezonde snack: Zo maak je zelf heerlijke zoete aardappel chips

door: WVDS
zoete aardappel chips, eten, recept
Afbeelding bron: Pixabay

Stel je voor, je zit op je comfortabele bank, je favoriete serie staat klaar voor een avondje ontspannen. Het enige wat ontbreekt is een knapperige, smaakvolle snack. 

 

In plaats van naar je standaard zak chips uit de winkel te grijpen, stellen wij jou vandaag een recept voor, dat niet alleen eenvoudig is, maar ook onwijs lekker.

Je kan namelijk je eigen zoete aardappel chips maken. Verbaas jezelf en je huisgenoten met dit heerlijke, zelfgemaakte alternatief. 

Als je een liefhebber bent van crispy chips, dan zal dit recept voor zoete aardappel chips zeker in de smaak vallen. Zoete aardappel is alvast een gezondere alternatief dan je normale portie chips uit de supermarkt.

Recept voor heerlijke zoete aardappel chips

Volg deze stappen en trakteer jezelf op een gezonde, smakelijke snack.

Ingrediënten:

- 2 grote zoete aardappelen

- 2 eetlepels olijfolie

- Zout naar smaak

- Optioneel: Je kan ook je aardappelschijfjes besprenkelen met wat paprika, knoflookpoeder of cayennepeper voor een extra pittige smaak

Stappen:

1. Verwarm je oven voor op 200 graden Celsius. Terwijl de oven opwarmt, schil je de zoete aardappelen en snijd je ze in dunne schijfjes. Probeer ze zo gelijk mogelijk te snijden voor een gelijkmatige gaartijd.

2. Plaats de gesneden zoete aardappelschijfjes in een kom en voeg de olijfolie toe. Meng goed om ervoor te zorgen dat elke chip gelijkmatig bedekt is met olie.

3. Leg de aardappelschijfjes of chips nu op een bakplaat bedekt met bakpapier. Zorg ervoor dat de chips elkaar niet overlappen zodat ze glijkmatig kunnen bakken.

4. Breng op smaak door zout op de chips te strooien. Voeg eventueel andere kruiden toe die je lekker vindt. 

Kruiden zoals paprika, knoflookpoeder of cayennepeper maken de chips dat tikkeltje pittiger en smaakvoller.

5. Bak de chips ongeveer 20-25 minuten in de voorverwarmde oven. Houd ze tijdens het bakken nauwlettend in de gaten om te voorkomen dat ze verbranden.

6. Haal de chips uit de oven als ze knapperig zijn. Laat ze even afkoelen voor je ze serveert.

Gezond eten hoeft dus niet saai of moeilijk te zijn en deze zoete aardappelchips zijn daarvan het perfecte voorbeeld. Experimenteer met verschillende kruiden en smaken om te komen tot je lievelingsversie.