Lidl deelt lekker recept voor mosselen
Het is weer de tijd van het jaar om te genieten van een lekkere portie mosselen. Er bestaan heel wat recepten, en supermarktketen Lidl deelt er eentje.
Mosselen kan je op verschillende manieren bereiden. Mosselen natuur en mosselen met witte wijn zijn wellicht de bekendste. Onze redactie besteedde er onlangs nog een interessant artikel aan, waarin je meer te weten kan komen over deze bereidingswijzen.
Lidl heeft een opvallend recept voor mosselen. Het gaat om een manier waaraan je misschien nog nooit gedacht hebt: gegratineerde mosselen. De supermarktketen legt uit hoe je dit klaarmaakt.
Alles begint met olijfolie en een hoeveelheid ui en knoflook. Dit geheel verwarm je in een kookpot of mosselpot. "Je stooft dit gedurende drie minuten aan. Voeg dan de mosselen en de wijn toe en kruid met peper en zout. Gaar de mosselen in ongeveer vijf minuten."
Paneermeel met Parmezaanse kaas
Nu ga je paneermeel mengen met Parmigiano Reggiano (Parmezaanse kaas), gedroogde oregano en peterselie. Je voegt naar eigen believen peper en zout toe. Dan volgt een belangrijke stap: "Voeg zes eetlepels van het mosselkookvocht toe aan het mengsel en besprenkel met een flinke scheut olijfolie. Meng goed dooreen."
Nu neem je de gegaarde mosselen. Je opent de schelpen wat verder en breekt de helft af. De overige helft, met de mossel erin, leg je in een ovenschaal, waarna je het paneermengsel over elke mossel strooit.
Gratineer de mosselen goudbruin
Daarmee is de klus bijna geklaard. "Zet de ovenschaal in de oven en gratineer de mosselen via de voorverwarmde grill in ongeveer vijf minuten goudbruin", raadt Lidl aan. Daarna is het een kwestie van opdienen en smullen.