Bescherm je huid: Sensationeel zacht wasgoed zonder wasverzachter, met dit alternatief!

door: WVDS
zachte trui, kledij, warm, wassen, wol
Afbeelding bron: Pixabay

Velen zien wasverzachter als een normaal onderdeel van hun wasroutine. Maar deskundigen raden het gebruik ervan vaak af. Dit komt omdat wasverzachter de duurzaamheid van je kleding kan aantasten en irritatie kan veroorzaken bij mensen met een gevoelige huid of allergieën.
 

Wist je dat je kleren heerlijk zacht en fris kunnen aanvoelen zonder het gebruik van wasverzachter? Lees verder en ontdek alternatieven voor het gebruik van een dosis wasverzachter die je wasgoed ook heerlijk zacht maken. 

Gebruik van witte azijn

Een alternatief voor wasverzachter is witte azijn. Azijn neutraliseert geuren, verwijdert zeepresten en maakt je was zacht. Voeg gewoon een half kopje witte azijn toe aan het wasverzachtervak van je wasmachine. Wees gerust, je was zal na het wassen niet naar azijn ruiken.

Baking soda

Baking Soda kan ook worden gebruikt om je was zacht te maken. Het breekt ook zeepresten af die je kleding kunnen stijf maken. Voeg een half kopje baking soda toe aan je was als je het in de wasmachine stopt.

Droog je kleren aan de lucht

Een heel eenvoudig alternatief om zachte kledij te krijgen, laat je wasgoed aan de lucht drogen. Het is niet alleen milieuvriendelijker en zuiniger, maar voorkomt ook het stijve gevoel dat hitte kan veroorzaken wanneer je je kleren in de droger stopt.

Gebruik wollen droogballen

Het volgende alternatief heeft op allerlei vlakken voordelen. Voeg wollen droogballen toe aan je was. Zij zorgen voor lucht tussen de wasstukken en voegen daardoor een luchtig gevoel toe aan je was, waardoor stoffen zachter worden. Ze helpen ook om de droogtijd te verkorten, wat betekent dat je energie bespaart en je kleding langer meegaat.

Spoelen met koud water

Als laatste, overweeg om de laatste spoel van je wascyclus met koud water te doen. Warmte kan je kleding stijf maken, dus door te spoelen met koud water, zorg je voor een zachtere was.

In plaats van het gebruik van wasverzachter, kunnen deze alternatieve methoden je dus helpen om ook zachte, aangename was te krijgen. Bovendien zijn de hierboven vermelde methoden ook beter voor je kleren, je huid en het milieu. Probeer ze uit, en voel voel de zachtheid en geniet van de frisheid.