Sluit altijd het deksel van toilet: WC-deksel open laten is niet zo onschuldig

door: MRO
wc
Afbeelding bron: pexels

In heel wat huishoudens wordt regelmatig de discussie gevoerd over het toiletdeksel. Laten we dit best omhoog of kunnen we dit beter neerlaten? Er zijn goede redenen om het deksel van het toilet naar beneden te doen.

De belangrijkste reden is de hygiëne. Wanneer we het toilet doorspoelen, kunnen kleine deeltjes, ook bekend als aerosolen, in de lucht worden gesproeid.

Zo lijkt die open toiletbril niet zo onschuldig. Door het wc-deksel neer te laten, verminder je het risico dat deze deeltjes zich in je badkamer verspreiden, waardoor alles veel hygiënischer wordt.

Het is een detail, maar het sluiten van het wc-deksel draagt ook bij tot een meer ordelijke en harmonieuze uitstraling van de badkamer. Een open toilet kan het zicht storen, vooral als het om een gedeelde of publieke badkamer gaat.

Tenslotte getuigt het naar beneden laten van het toiletdeksel na gebruik ook van goede manieren. Het is respectvol tegenover de volgende gebruiker en het is zeker aangenamer om een toilet te betreden met het deksel naar beneden dan omgekeerd.

Het wc-deksel sluiten draagt dus niet alleen bij aan de algehele hygiëne in de badkamer, maar het is ook een teken van respect voor de andere gebruikers. Het is een eenvoudige gewoonte die uw aandacht waard is.

Tags wc toilet