Zorg dat je WC-borstel geen bron van bacteriën wordt: Zo reinig je de WC-borstel best

door: MRO
wc-borstel
Afbeelding bron: pexels

Het toilet reinigen is een belangrijke taak, en daarbij mag je zeker de WC-borstel niet vergeten.Wist je dat een vuile wc-borstel een bron van bacteriën kan zijn? Daarom is het essentieel om te weten hoe je je wc-borstel moet reinigen. 

Zorg dat je de nodige reinigingsmiddelen bij je hebt. Je kan bleekmiddel, azijn of een antibacteriële reiniger gebruiken. Je hebt ook een paar rubberen handschoenen nodig.

Plaats de wc-borstel in de toiletpot en voeg vervolgens een redelijke hoeveelheid reinigingsmiddel toe aan de pot. Bleek is zeer effectief als je witheid en ontsmetting wilt bereiken. Laat de borstel in dit mengsel weken gedurende minstens een uur.

Spoel na het weken de wc-borstel af onder heet, lopend water. Zorg ervoor dat alle reinigingsmiddelen volledig van de borstel zijn verwijderd. Laat de borstel volledig aan de lucht drogen voordat je hem weer in de houder plaatst. Dit voorkomt de groei van bacteriën die vaak in vochtige omstandigheden gedijen.

Reinig ook de wc-borstelhouder

Vergeet ook de borstelhouder niet te reinigen. Dit kan je doen wat bleekmiddel of desinfecterend middel toe te voegen en het enkele minuten te laten weken. Spoel daarna goed af en laat aan de lucht drogen.

Het wordt aangeraden om je wc-borstel minstens een keer per maand grondig schoon te maken. Als je toilet vaak wordt gebruikt, overweeg dan om het vaker schoon te maken.

Tags