Belg tuimelt 25 meter diep in een ravijn in de Giro: "Kon niet meer bewegen"

door: JDH
jenthe biermans
Afbeelding bron: Photonews

In de afdaling van de Mortirolo kwam Belg Jenthe Biermans stevig ten val. Hij dook in een ravijn, maar kan het dus nog navertellen. 

Jenthe Biermans zal zich de koninginnenrit in de Giro wellicht nog lang herinneren. Hij viel zwaar in de afdaling van de Mortirolo, een iconische klim in Italië. "De zwaarste val uit mijn carrière", zegt hij bij Sporza. 

"Ik schatte een bochtje verkeerd in tijdens de afdaling. Het resultaat was een heel zware val. Vier ploegen zijn mij meteen komen zoeken, ik lag zeker 25-30 meter diep in een ravijn", gaat Biermans nog verder.

Onder meer de Belgische ploegleider Gianni Meersman en ook mensen van Intermarché-Wanty snelden meteen ter hulp. "Ik wil hen bedanken." Maar toch was er ook paniek bij Biermans na zijn zware valpartij. 

"Het eerste moment kon ik mij ook niet meer bewegen. Ik ben na mijn val blijven doortuimelen en ben uiteindelijk tot stilstand gekomen rond een boom." Uiteindelijk kon Biermans uit het ravijn klauteren en reed hij de rit ook nog uit. 

Maandag staat er een rustdag op het programma, de vraag is of dat nog met Biermans zal zijn. De Belg heeft veel last van zijn heup, onderrug en voet. 

Tags