Controle van scooter loopt helemaal uit de hand: "Jongeren bekogelden ons met stenen"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews

Een politieachtervolging is met geweld geëindigd. Een groep jongeren duwde de agenten en bekogelde hen met stenen.

Een agent op een motor zag in het Nederlandse Delfzijl een scooter aan hoge snelheid rondrijden. Toen de bestuurder ervan de agent zag, vluchtte hij weg. Na een korte achtervolging kon hij toch onderschept worden.

"Dit trok veel bekijks en zeker twintig jongeren verzamelden zich rondom de agent en de scooter", vertelt de politie. "Daarbij probeerden ze het werk van de politieagent te belemmeren."

De agent riep versterking op, maar de situatie bleef escaleren. "De bestuurder van de scooter weigerde zich te legitimeren en bleef zich verzetten. Hij duwde de motoragent van zich af en rende er snel vandoor, een steegje in."

"Vanwege de onrustige situatie besloten de agenten om de bestuurder te laten gaan en eerst de scooter in beslag te nemen. De jongeren probeerden de scooter terug te pakken, waarbij agenten meerdere keren bij de scooter vandaan geduwd werden."

De drie agenten moesten de scooter vervolgens te voet naar het politiecommissariaat brengen. Maar ook dit verliep niet zonder slag of stoot.

"De jongeren bleven verschillende pogingen doen om de scooter uit de handen van de agent te krijgen, waarbij opnieuw geduwd en getrokken werd. Om de situatie onder controle te krijgen, zag één van de agenten zich genoodzaakt om zijn wapenstok te trekken."

Stenen

"Even lieten de jongeren de agenten met rust, maar ter hoogte van het treinstation aan de Hogelandsterweg zagen agenten dat de groep jongeren zich opnieuw verzamelde op het viaduct. Vanaf de hoger gelegen trappen gooiden de jongeren stenen in hun richting. De agenten konden de stenen net ontwijken, wel werd de politieauto geraakt."

Uiteindelijk konden de agenten het politiebureau bereiken met de scooter. De bestuurder en de jongeren worden nu opgespoord.