Halfnaakte man worstelt twintig minuten lang met politieagenten

door: BVDO
Politiewagen met zwaailicht
Afbeelding bron: Unsplash

Drie agenten zijn woensdagmiddag in het Nederlandse Winterswijk gewond geraakt tijdens een langdurend gevecht met een halfnaakte man.

De man kwam verward over en was slechts gekleed in een short. Op een rotonde kwam het woensdagmiddag tot een confrontatie tussen de man en enkele politieagenten. Het duurde 20 minuten vooraleer de agenten de man konden overmeesteren.

Robbert Hummelink van de politie noemde de 43-jarige man “een beer van een vent die totaal niet aanspreekbaar was”. De man bleef zich maar verzetten tegen de politieagenten.

“Hij reageerde niet op pepperspray en ook de klappen met de wapenstok deerden hem niet. Wij vermoeden dat hij zich zo gedroeg als gevolg van middelengebruik, in combinatie met zijn psychische gesteldheid”, zei Hummelink aan De Gelderlander.

Beelden van de interventie circuleren op sociale media. De man loopt op blote voeten en met ontbloot bovenlijf. Twee van de drie agenten moesten in het ziekenhuis verzorgd worden. Ze zijn alle drie een tijdje buiten dienst.