Man slaat kind (12) in elkaar op verjaardagsfeestje en steekt hem neer

door: STS
Politie
Afbeelding bron: Pixabay

Een twintiger die een kind van 12 jaar neerstak op een verjaardagsfeestje is door de rechtbank veroordeeld. Hij vliegt achter de tralies.

Het slachtoffer werd aangevallen tijdens het verjaardagsfeestje van zijn zusje, in de tuin van zijn grootouders, in het Engelse Bootle.

De jongen werd geslagen en gestampt door een 23-jarige man. Hij werd ook vier keer gestoken, waarbij hij geraakt werd aan zijn dij en zijn achterwerk.

In de rechtbank werd duidelijk wat er zich op die dag in april 2021 precies had afgespeeld. De jongen had eerder het feestje van zijn zusje samen met een 14-jarige vriend verlaten. Ze gingen drankjes kopen in een winkel en hingen wat rond, waarbij ze met stenen gooiden. Een van die stenen raakte bijna een 23-jarige.

Die jongeman achtervolgde samen met een kompaan de kinderen tot op het verjaardagsfeestje in de tuin, waar hij het slachtoffer voor de ogen van zijn moeder mishandelde en neerstak, meldt The Daily Mail.

De dappere moeder greep vervolgens in en schermde haar kind met haar eigen lichaam af, terwijl ze riep: "Hij is maar 12 jaar oud!"

De twintiger werd in oktober schuldig bevonden en werd deze week tot een gevangenisstraf van zes jaar veroordeeld. Hij mag ook tien jaar lang geen contact hebben met het slachtoffer en diens familie.