Minderjarigen vallen zwangere vrouw lastig: Jongeman die wil helpen in elkaar geslagen

door: STS
Politie
Afbeelding bron: Unsplash

Een jongeman die het tijdens een treinrit opnam voor een zwangere vrouw die lastig werd gevallen, heeft dat moeten bekopen met rake klappen. De politie is op zoek naar de minderjarige daders.

De feiten speelden zich af op een trein richting het Nederlandse Purmerend. "In de trein had de 26-jarige man een groep jongens aangesproken omdat de groep eerst een jongeman en daarna een zwangere vrouw lastigviel", zegt de politie.

"Na het uitstappen aan het station van Purmerend volgde de groep de man. In een tunneltje werd hij vervolgens bij zijn rugzak vastgepakt, geslagen en geschopt."

"De rugzak werd weggenomen, die is later in het water teruggevonden, maar er waren diverse goederen uit verdwenen."

"Het slachtoffer heeft licht letsel opgelopen maar hoefde niet door een dokter behandeld te worden. Hij kreeg slachtofferhulp aangeboden."

De politie probeert de jongeren op te sporen. "Ze variëren in leeftijd tussen 14 en 17 jaar oud. Twee van hen waren lang en twee kleiner van lengte. Ze hadden een getinte tot donker getinte huidskleur. Ze waren overwegend in het zwart gekleed en één van hen had een opvallend geel 'Mybrand'-logo op zijn zwarte T-shirt."