Moslimfamilie scheert meisje kaal: "Jij kan niet met een christen trouwen"

door: STS
Afbeelding bron: Unsplash

De ouders, oom en tante van een 17-jarige moslima hebben haar geslagen en haar haren afgeschoren omdat ze wilde trouwen met een christelijke jongen.

De feiten speelden zich af in het Franse Besançon. De familie van het meisje, afkomstig uit Bosnië en Herzegovina, kon niet verkroppen dat ze een relatie had met een 20-jarige jongen van Servische origine die in hetzelfde gebouw woonde. Aanvankelijk was er geen probleem, tot de twee over trouwen begonnen. "Wij zijn moslims, je kan niet met een christen trouwen", kreeg het meisje te horen.

Ze namen het meisje haar telefoon af, waarop die samen met haar vriendje vertrok en gedurende vier dagen wegbleef. Toen ze terugkeerde, werd ze geslagen en werd ze kaalgeschoren. Ze hield er een gebroken rib en kneuzingen over het hele lichaam aan over.

Rechtbank

Haar ouders, haar oom en haar tante moeten nu voor de rechtbank verschijnen voor de mishandeling van een minderjarige. Ze mogen geen contact meer hebben met de tiener, die onder bescherming geplaatst werd.

De Franse minister van Binnenlandse Zaken Gérald Darmanin liet weten "diep geschokt te zijn door deze marteling van een 17-jarig meisje". Hij voegde eraan toe: "Deze barbaarsheid vraagt om de strengst mogelijke straf."