Overvaller kiest verkeerde huis: Vrouw van 71 jaar stampt hem in zijn kruis

door: STS
Politie
Afbeelding bron: Pixabay

Een bejaard koppel heeft ongewenst bezoek over de vloer gekregen. Het ging om een overvaller, die ze konden verjagen.

De dader drong donderdagavond een woning binnen in de Biesboschstraat in Amsterdam-Zuid. Een man van 77 jaar en zijn vrouw van 71 jaar waren op dat moment thuis.

"Het was een ware nachtmerrie voor deze twee bewoners", vertelt de politie. "Rond 22.15 uur beseffen de bewoners dat ze een huissleutel kwijt zijn. Als ze diezelfde avond televisie kijken, hoort de vrouw gerommel in de woning."

"Dan ziet ze ineens een persoon met een bivakmuts in de gang staan. De verdachte loopt met een wapen op de vrouw af en eist geld. De vrouw verweert zich kranig door de verdachte een schop in zijn kruis te geven."

"De verdachte slaat daarna de vrouw, waarbij ze ten val komt. Door deze commotie wordt de man wakker. Hij beveelt de verdachte de woning uit te gaan, waarop die zonder buit naar buiten rent."

De politie onderzoekt de zaak. De bivakmuts van de verdachte werd buiten de woning teruggevonden. Er wordt nu gezocht naar getuigen, met een opvallende oproep: "Het valt niet uit te sluiten dat de man na de trap pijn heeft in zijn kruis en daardoor mogelijk moeilijk loopt."