Tienervader vermoordt zijn pasgeboren baby: "We konden er niet voor zorgen"

door: STS
baby
Afbeelding bron: Pixabay

Een tienerkoppel kon het ouderschap op jonge leeftijd niet aan. De vader besliste daarom het pasgeboren kind om het leven te brengen.

Baby Harper werd op 5 januari geboren in een badkuip. De 16-jarige vader en zijn vriendin kwamen al snel tot de conclusie dat ze niet konden zorgen voor de boreling.

Het koppel uit het Amerikaanse Albany overwoog meerdere opties, zoals het kind achterlaten bij de lokale brandweer, of het achterlaten bij een adoptiebureau. Toen de moeder van het kind de baby achterliet bij de vader, dacht ze dat hij een van die oplossingen zou kiezen. Maar hij maakte vervolgens andere plannen.

Bos

Hij nam de naakte baby, stopte haar in zijn rugzak en trok de bossen in. Hij verstopte haar in een omgevallen boom, alvorens haar te verstoppen onder een pak sneeuw. In zijn verklaring vertelde hij ook nog dat de baby huilde terwijl hij wegliep.

Op 10 januari bracht hij de politie naar het kind, dat overleden was. De autopsie toonde aan dat het kind in het hoofd geschoten was. De 16-jarige vader gaf daarop toe dat hij twee schoten had gelost. Hij is aangeklaagd wegens moord en zal als een volwassene berecht worden.