Topadvocate gooit pasgeboren baby uit raam: "Kind mocht haar plannen niet in de weg staan"

door: STS
baby
Afbeelding bron: Pixabay

Een moeder heeft haar pasgeboren baby omgebracht. Ze gooide het meisje uit het raam van een appartementsgebouw, met fatale gevolgen.

De 28-jarige Katarina Jovanovic uit het Duitse Lauffen am Neckar was een topadvocate voor het automerk Porsche. Op 12 september 2023 beviel ze thuis in het geheim van een dochtertje. Na de geboorte gooide ze de baby uit het raam van haar appartement.

De boreling, slechts enkele minuten oud, viel bijna tien meter naar beneden en kwam op straat terecht. Geschokte voorbijgangers vonden de baby kort nadien en verwittigden de politie. Voor de baby kon geen hulp meer baten, het meisje had een verbrijzelde schedel opgelopen.

Carrière kwam op eerste plaats

In de rechtbank bleek dat de vrouw de baby doodde omdat ze vreesde dat die haar carrière zou verpesten. "Ze was niet bereid om haar levensplannen, en vooral haar professionele vooruitgang, in de wachtkamer te zetten voor een kind", kon The Sun optekenen.

Volgens de verdediging wist de vrouw niet dat ze zwanger was. "Toen ze plots de bebloede baby in haar handen had, bevond ze zich in een uitzonderlijke psychologische situatie. Ze liet de baby vallen, het was een ongeval."

De vrouw werd op woensdag 3 juli tot 7,5 jaar gevangenisstraf veroordeeld, nadat ze schuldig werd bevonden aan doodslag.

(Archieffoto)