Tragisch: Vrouw (64) laat haar hulpeloze echtgenoot (72) sterven op de vloer

door: STS
Politie
Afbeelding bron: Pixabay

Een oudere vrouw heeft haar echtgenoot laten sterven op de vloer van de gang. De man was gevallen, maar kreeg geen hulp van haar.

De feiten speelden zich af in een woning in het Nederlandse Epe. Een 72-jarige man werd daar op 23 augustus dood aangetroffen. Nu moet zijn 64-jarige vrouw voor de rechtbank verschijnen.

"Zijn echtgenote, die bij hem in de woning was, legde bij de politie verschillende verklaringen af over het verloop van de betreffende dag", klinkt het bij het Openbaar Ministerie.

"Voor ons staat echter vast dat deze verdachte haar echtgenoot hulpeloos aan zijn lot over liet nadat hij was gevallen. Zij liet hem uren op een tegelvoer in de gang liggen, hielp hem niet overeind, belde niemand voor hulp."

"De man overleed ter plaatse. Op het moment dat de vrouw alarm sloeg, tegen 16.00 uur die middag, bleek de man al minstens drie uur dood."

"Het is aannemelijk dat het slachtoffer door de houding waarin hij uren lag, uiteindelijk door uitputting is overleden. De verdachte heeft geen hulp ingeschakeld. Wel legde zij een handdoek onder zijn hoofd, die de neus en de mond bedekte, waardoor zijn situatie mogelijk nog verslechterde."

"We kunnen niet aantonen dat de verdachte de intentie had om het slachtoffer te laten overlijden. Wel staat vast dat er spanningen in de relatie waren. Het slachtoffer had richting zijn kinderen al eens de vrees geuit dat zijn vrouw hem zou vermoorden. De vrouw zelf had ook al eens aangegeven klaar te zijn met altijd maar zorgen."

Er wordt nu zes maanden onvoorwaardelijke gevangenisstraf geëist tegen de vrouw wegens het verlaten van een hulpbehoevende, met de dood als gevolg.