Vrouw steekt oude pedofiele buurman dood: "Gedaan wat elke moeder zou doen"

door: STS
politie Amerika
Afbeelding bron: Shutterstock.com

Een moeder heeft haar buurman doodgestoken nadat ze erachter kwam dat de man een pedofiel was, en haar zoontje een van zijn slachtoffers.

De 38-jarige vrouw viel de 77-jarige man aan in zijn appartement in Londen, enkele weken nadat ze erachter was gekomen dat hij jonge jongens misbruikte.

De man liep over een periode van dertig jaar daar vierentwintig veroordelingen voor op. Maar hij had nadien zijn naam veranderd, en weinigen wisten van zijn verleden.

De moeder van het kind zag dan ook geen problemen in het feit dat haar zoontje een zakcentje verdiende in een winkel waar de man vrijwilligerswerk deed.

Toen ze erachter kwam dat de man een pedofiel was, vroeg ze haar zoontje of hij hem misbruikt had. Het kind ontkende dat aanvankelijk, uit schaamte, maar vertelde uiteindelijk alles.

Keukenmes

De moeder vroeg haar buurman om zijn daden te bekennen en schuldig te pleiten, zodat de slachtoffers niet hoefden te getuigen in de rechtbank. De man lachte dat weg, waarop de vrouw, die twee flessen wijn en een klein flesje whisky ophad, haar zelfbeheersing verloor en hem acht keer stak met een keukenmes.

De vrouw werd schuldig bevonden aan doodslag en tot zeven jaar cel veroordeeld, waarvan ze bijna vier jaar heeft uitgezeten. Nu is ze vrij en heeft ze voor het eerst haar motief onthuld. Spijt heeft ze niet.

"Ik deed wat elke moeder zou doen, omwille van wat hij mijn 12-jarig zoontje heeft aangedaan. Ik had nooit gedacht dat ik er toe in staat zou zijn. Ik ben er niet trots op, maar ik weet nu tenminste dat hij niemand anders pijn kan doen", zei ze tegen The Sun.