41-jarige Porsche-bestuurder onderschept: Cocaïne op zak, dronken én geen rijbewijs

door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews

Tijdens de nacht van donderdag op vrijdag is een 'verkeerscowboy' tegen de lamp gelopen. Een man die met een Porsche reed, bleek met heel wat regels in overtreding te zijn.

Afgelopen nacht omstreeks 1.25 uur spotte een anonieme politiepatrouille in de Etienne Sabbelaan in Kortrijk een Porsche Cayenne die aan erg hoge snelheid in de richting van Bellegem stoof.

Daarop werd meteen de achtervolging ingezet en werd het voertuig gestopt. De bestuurder bleek na controle geen rijbewijs te hebben. Dit werd immers eerder ingetrokken door de politie van Doornik, bovendien had hij cocaïne op zak en was hij onder invloed van te veel alcohol.

 Het parket werd op de hoogte van deze feiten. Daarna werd een wielklem op het voertuig geplaatst. De 41-jarige bestuurder, een man uit Kortrijk, zal zich binnenkort bijkomend moeten verantwoorden voor de rechter.

“Dergelijke gerichte patrouilles in de strijd tegen gevaarlijk rijgedrag in Kortrijk, Kuurne en Lendelede blijken echt nodig. Door veel gerichte controles te doen, wordt de pakkans groter en loopt de kleine categorie hardleerse bestuurders vroeg of laat tegen de lamp", reageert men bij politiezone VLAS.