Agent in flitswagen weet niet wat hij ziet: 'Straatracers zoefden voorbij'

door: STS
Takelen
Afbeelding bron: Politie Heusden-Zolder

De politie heeft tijdens een snelheidscontrole twee straatracers kunnen betrappen. Daarop werd de achtervolging ingezet.

Een verkeersagent die in een flitswagen zat op de Guido Gezellelaan in Heusden-Zolder, zag hoe twee voertuigen aan hoge snelheid achter elkaar reden. Ze hielden een straatrace.

"Het achterste voertuig trachtte duidelijk in te halen, terwijl de eerste wagen dit wilde verhinderen. Ze reden voorbij de flitswagen aan 130 en 136 km/u, waar 70 km/u is toegelaten."

BMW

De agent zette de achtervolging in en kon een van de twee voertuigen onderscheppen. Het ging om een BMW X6, met een jongeman van 19 jaar achter het stuur. De wagen bleek van zijn vader te zijn. Het parket besliste om het rijbewijs van de jongeman onmiddellijk voor 15 dagen in te trekken. "Gelet op een aantal gevaarsfactoren hebben wij het voertuig laten takelen en het bestuurlijk in beslag genomen", aldus de politie.

De bestuurder van het tweede voertuig kon ontsnappen, maar was wel geflitst. "Het gaat om een man van 26 jaar, die zeker geen onbekende is voor onze verkeerspolitie. Hij zal voor de rechter moeten verschijnen."