Burgemeester doet bijzondere oproep nadat inwoonster haar man vermoordde

door: BVDO
Lijkwagen
Afbeelding bron: Photonews

Een vrouw uit Kuurne bij Kortrijk heeft in november haar man verstikt. Ze probeerde achteraf zelfmoord te plegen, maar dat mislukte.

De vrouw verstikte haar zieke man met een kussen. Ze nam de nodige geneesmiddelen om zelfmoord te plegen, maar haar zus kon haar nog op tijd redden. De vrouw wordt momenteel verdacht van moord op haar man. Haar aanhouding werd door het parket met een maand verlengd, al had haar advocaat gevraagd om haar in een gesloten afdeling van het ziekenhuis op te vangen.

“Ik hoop oprecht dat de wereldvreemdheid van justitie doorprikt wordt door de kracht van een lokale gemeenschap die begrijpt en aanvaardt”, schreef burgemeester Francis Benoit over de zaak op zijn Facebookpagina.

Hij deed ook een oproep naar menselijkheid. De vrouw leed al jaren aan MS en was afhankelijk van haar man. Door een hersenbloeding raakte de man gedeeltelijk verlamd, waardoor er voor het koppel maar weinig levenskwaliteit overbleef.

“Het afscheid van bootsman Jo werd in de media uitgesmeerd met hier en daar smakeloze interpretaties. Maar je kan het hen misschien niet kwalijk nemen als het parket zo droog communiceert.”

De vrouw ging in beroep tegen haar aanhouding. Die wordt dinsdag behandeld. De burgemeester deed een oproep zijn bericht massaal te delen om justitie op andere gedachten te brengen. “In de hoop dat de beslissers van justitie dinsdag beseffen dat de gemeenschap anders denkt dan zij. Hilde heeft onze steun nodig.”