Carrefour Express krijgt inbrekers over de vloer, uitbaatster belandt op de spoed

door: STS
Carrefour
Afbeelding bron: Photonews

Op vraag van het parket van Oost-Vlaanderen heeft de politie een opsporingsbericht verspreid. Er wordt gezocht naar twee dieven die inbraken in een Carrefour.

De feiten speelden zich in de nacht van 18 op 19 april 2021 af in Astene, een deelgemeente van Deizen.

Twee dieven verschaften zich daar toegang tot de Carrefour Express in de Dorpsstraat. "Ze hebben veel schade aangericht voor een kleine buit van drank en sigaretten. De glazen toegangsdeur van de winkel werd volledig vernield."

"Het gedrag van één van de verdachten is opvallend. Op de bewakingsbeelden is te zien hoe hij in de winkel rondliep en zelfs leek te dansen."

Persoonsbeschrijving

De eerste verdachte is een man van vermoedelijk 20 à 25 jaar oud. Hij is slank gebouwd en heeft donker haar. Hij droeg een blauwe hoodie met kap, een bruine jas, een grijze jeansbroek en hoge witte sneakers. Beide verdachten spreken Nederlands.

De tweede verdachte is eveneens een man. Hij is slank gebouwd en heeft lichtbruin haar. Hij droeg een donkerblauwe jas ,een zwarte jeansbroek en zwarte sneakers met witte zool van het merk Nike. Hij had een blauw regenjasje rond zijn nek geknoopt. Deze verdachte leek te dansen in de winkel.

Bewakingscamera

Onderstaande video toont beelden van bewakingscamera's die de inbraak vastlegden. We horen ook de uitbaatster in het VTM-programma 'Faroek'. De vrouw belandde na de inbraak op de spoed met hartritmestoornissen.