Chaos in Brussel: Man steekt politieagent dood, vrees voor terreurdaad

door: BVDO
Politie
Afbeelding bron: Photonews

In Brussel werd donderdagavond eventjes gevreesd voor een terreurdaad nadat een man twee politieagenten neerstak. Eén van de agenten is overleden. Het ging uiteindelijk niet om terreur.

Om 10 uur meldde zich een persoon op het politiebureau aan het Hoedemaekerssquare in Evere, zo laat het parket weten. Hij maakte onsamenhangende opmerkingen, sprak over haat naar de politie toe en vroeg om psychologische zorg.

“Overeenkomstig de procedure hebben de politiediensten contact opgenomen met de dienstdoende magistraat van het parket van Brussel met het verzoek de psychiatrische observatieprocedure van de wet van 26 juni 1990 te starten”, klinkt het.

Na verificatie bleek dat de persoon niet aan de wettelijke voorwaarden voldeed, aangezien hij bereid was vrijwillig een psychologische behandeling te ondergaan.

Verdwenen

Op verzoek van de dienstdoende magistraat begeleidde de politie de persoon naar de psychiatrische eenheid van het Cliniques Universitaires Saint-Luc voor een opname. De politiepatrouille bleef ter plaatse totdat de persoon door de verpleegkundigen werd overgenomen.

Enkele uren later nam de politie opnieuw contact op met het ziekenhuis om te controleren of de persoon onder observatie was gehouden. Toen bleek dat de persoon het ziekenhuis had verlaten.

Steekpartij

Om 19.15 uur stak de man twee politieagenten neer. Daarvan overleed er één na een messteek in de nek te hebben gekregen. De andere werd zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht.

De man die de agenten aanviel werd door een andere politiepatrouille die versterking kwam bieden neergeschoten. Ook hij werd naar het ziekenhuis gebracht. Eerst kwamen er berichten dat de man overleden was, maar dat zou niet zo zijn.

Lees al het nieuws via de gratis app van Redactie24