Getuigen gezocht van gruwelijke moord op juf Mieke: Dader belde aan en ging binnen

door: MRO
Mieke Verlinden
Afbeelding bron: Parket Antwerpen

Op maandag 10 november 2020 werd de 59-jarige Mieke Verlinden dood aangetroffen door haar man in hun woning gelegen in de Fabiolastraat in Noorderwijk. De dader gebruikte buitensporig geweld. Het parket van Antwerpen is op zoek naar getuigen.

Juf Mieke werd vermoord door toebrenging van vele messsteken. Voorlopig tasten de speurders in het duister naar het motief van deze moord. Er zijn wel enkele elementen die kunnen leiden naar de, zonder twijfel, mannelijke dader. Dit is bevestigd door DNA onderzoek.

Vermoedelijk zijn de feiten gepleegd tussen 09.00 uur en 10.34 uur. Dit kan afgebakend worden aangezien Mieke om 09.00 uur de post nog uit de brievenbus heeft gehaald en deze op de tafel lag. Op een whatsapp berichtje van 10.34 uur heeft ze niet meer gereageerd.
De dader moet aangebeld hebben en via de voordeur zijn binnengegaan. Mieke’s slippers lagen als het ware uitgeschopt in de woonkamer en een eetkamerstoel stond op een vreemde plaats. Mieke werd uiteindelijk vermoord in de keuken. Een portefeuille met geld bleef onaangeroerd op de eetkamertafel liggen.

De dader heeft zich tijdens de feiten (mogelijk) verwond waardoor ook bloed van het slachtoffer op zijn kledij kan hebben gezeten.
De speurders doen dan ook een oproep naar getuigen die in die periode iemand hebben opgemerkt met onverklaarbare verwondingen aan de hand (hoe klein ook)  en/of thuis is gekomen met bebloede kledij.  

Ook doen de speurders een oproep naar getuigen die mogelijks verdachte handelingen of voertuigen hebben gezien rond of in de nabijheid van de woning.
Misschien is de dader een stuk te voet gegaan en op een andere plaats in een wagen gestapt, ook het openbaar vervoer kan niet uitgesloten worden.

In de keuken werd een schoenspoor van de dader gevonden. Het gaat om een afdruk van een hele specifieke zool nl de Finnamic zool van het orthopedisch schoenenmerk, Finn Comfort. Twee modellen voor heren hebben deze zool: de Huelva, een laag model, en de Sarasota, een hoog model.
De dader droeg vermoedelijk tijdens de feiten blauwe Latex handschoenen.  Een afgescheurd stukje daarvan werd teruggevonden nabij het slachtoffer. Misschien doen deze elementen bij iemand een belletje rinkelen?

Alle informatie, elk detail , kan belangrijk zijn in het onderzoek. De speurders vragen daarom of iedereen die weet heeft van een conflict - misschien één waar Mieke zich niet zelf bewust van was, op school of ergens anders – dit te melden.

Hebt u meer informatie over dit feit, gelieve dan contact op te nemen met de politie via het gratis nummer 0800 30 30 0

U kan ook reageren via email: opsporingen@police.belgium.eu.

Via deze link ga je naar het opsporingsbericht.